torstai 23. elokuuta 2012

Olen tehnyt hyvän ammatinvalinnan

Jenni (oikealla) työskenteli kesän MetropoliLab Oy:ssä. Kesätyössä samalla osastolla oli Heltechin aikuislinjalla opiskeleva Larisa.

Aloitin laboratorioalan opinnot Heltechissä syksyllä 2011. Opiskelen YO-pohjaisella linjalla, joten opinnot kestävät 2,5 vuotta. Opintoihin sisältyy kaksi työssäoppimisjaksoa, joista ensimmäinen on heti ensimmäisen kevään lopussa. 

Suoritin kahdeksan viikon työssäoppimisjaksoni MetropoliLab Oy:ssä Viikissä. Minua pyydettiin jäämään kesätöihin, enkä tietenkään kieltäytynyt tarjouksesta. Jatkoin työssäoppimisjaksolla oppimiani töitä koko kesän ajan. 

Samalla osastolla oli kesätöissä myös koulumme aikuislinjalla opiskeleva Larisa, joka oli suorittanut työssäoppimisjaksonsa MetropoliLab Oy:ssä viime syksynä. 

Olin positiivisesti yllättynyt siitä, että ensimmäisen vuoden jälkeen oli jo mahdollista saada oman alan kesätyöpaikka. Pääsin näkemään, millaista työskentely laboratoriossa on. Mielestäni työssäoppimisjakso ja kesätyöt antoivat konkreettisen kuvan alalla työskentelystä, ja minusta tuntui, että olen tehnyt hyvän ammatinvalinnan. 

Koulussa opiskelluista asioista oli hyötyä työpaikalla, mutta toki jokaiseen uuteen työtehtävään täytyi perehtyä huolellisesti työntekijöiden ohjauksessa. Suorittamani työtehtävät olivat mielestäni vaikeustasoltaan sopivia, ja apua sai aina tarvittaessa. 

Nyt on toinen opiskeluvuosi Heltechissä alkanut, ja on taas hauskaa päästä vaihteeksi opiskelemaan uusia asioita ja tapaamaan mukavia luokkatovereita. 

Vielä en tiedä, minkä tyyppiseen työpaikkaan haluaisin valmistuttuani työllistyä, laboratorioalalla erilaisia vaihtoehtoja on useita. Toivon, että seuraava työssäoppimispaikkani olisi erilainen kuin edellinen, jotta saisin monipuolisen kokemuksen alan töistä.


Jenni, laboratorioalan perustutkinto (2. vuosi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti